Not signed in (Sign In)

Vanilla 1.1.4 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
    • CommentAuthorLoopysue
    • CommentTimeMay 17th 2018 edited
     
    Please can someone help me with this?

    I saw that my label for Sanctuary's harbour defence chain was slightly askew and not close enough to the line marking the chain, so I decided to move it. I clicked the move tool, and selected the label...

    Moving the label 1.jpg

    Then I clicked 'do it', and I got this view

    Moving the label 2.jpg

    The label is still attached to my cursor at this point. I tried moving the cursor about, but the map stayed... would you call it 'wonky'? Only one sheet is visible, and its not the label sheet. The actual view relates to something I was doing about 10 edits ago with the city wall. Notice how the label movement shows that the label is attached to the same spot that I moved it from, but that the spot is in the wrong place.

    Moving the label 32.jpg

    I was pretty flummoxed, till I accidentally rolled the mouse scroll button and zoomed a single notch out. At that point the image corrected itself, and everything went back to normal - no more problems. I could hold down CTRL+SHIFT and rotate it to repositition it without anything else strange going on, and all was well.

    Moving the label 4.jpg

    This keeps happening whenever I use the Move tool, the Rotate Tool, the Scale tool (that's a really tricky one to manage with this going on), and the Copy Tool.

    I think it's probably my PC finally cracking up and dying on me?
    • CommentAuthorShessar
    • CommentTimeMay 17th 2018
     
    I've always had fills disappear when zooming in really close. It sounds like it could be related?
    • CommentAuthorLoopysue
    • CommentTimeMay 17th 2018 edited
     
    Maybe, but the image shot downwards at least 2 whole screens and zoomed much larger. That broad dashed line is the crenulations of the wall section 2 towers to the south of the harbour entrance.

    It's really difficult to describe, which is why I posted 4 images of it happening.
    • CommentAuthorLoopysue
    • CommentTimeMay 17th 2018
     
    This screen shot shows the shift that occurs between the first and second image above, numbered 1 and 2 respectively.
      Relative positions.jpg
    • CommentAuthorShessar
    • CommentTimeMay 17th 2018
     
    I just tested on one of my largest maps and have something similar happen. Again, it is when I zoom in really far and try to move an entity. It flashes between the entity I'm trying to move and a spot a distance away from there.

    So, I don't think it is just you. I'm not sure if this is something new. As I said earlier, I've always had issues when zoomed way in.
    • CommentAuthorLoopysue
    • CommentTimeMay 17th 2018 edited
     
    Its a new one on me. I've never had this happen before.

    On the map, that entrance to the harbour is approximately 800ft, so I wasn't really zoomed in all that far. The whole map is 15000 x 15000 map units.
    • CommentAuthorjslayton
    • CommentTimeMay 17th 2018
     
    Which move tool are you using?
    • CommentAuthorLoopysue
    • CommentTimeMay 17th 2018 edited
     
    The move button on the lefthandmost toolbar.

    The scale, copy and rotate are also affected in a similar way. I don't know about the others in that group because I didn't try them. I got myself badly disorientated and shut down. I tried again just briefly after re-opening the file. The first time I tried to move a label worked just fine, but then I panned to another label and tried to move that one and ended up staring at the first label again.

    Its as if the moment you click do it there's something triggering the previous zoom window.
    • CommentAuthorLoopysue
    • CommentTimeMay 17th 2018
     
    After that the file crashed, and I'm not sure if that was CC3 or my stupid machine again.
    • CommentAuthorLoopysue
    • CommentTimeMay 17th 2018
     
    I have to go to bed now, so don't you stay up worrying about it :)
    •  
      CommentAuthorDogtag
    • CommentTimeMay 17th 2018 edited
     
    Loopysue titled this discussion: A strange problem with moving things - not sure what to call it

    Might I suggest, "loco motion?"   *rimshot*    :D
    • CommentAuthorJimP
    • CommentTimeMay 17th 2018
     
    I use drag from the command line. Does that make a difference ?
    • CommentAuthorLoopysue
    • CommentTimeMay 18th 2018
     
    Its ok now, folks - just rock the mouse wheel one notch and everything sorts itself out.

    Probably a glitch with my fried laptop. Win 10 and the processor upgrades have hit me so badly I need a new machine. Everything crashes on a regular basis, and I've had 5 blue screen moments in the last 5 days.
    •  
      CommentAuthorRalf
    • CommentTimeMay 18th 2018
     
    Replaced Update 17 with 17a (version 3.84) that fixes this issue.
    • CommentAuthorLoopysue
    • CommentTimeMay 18th 2018
     
    Wow! That was supersonic fast work!

    Thank you very much Ralf :D